משפחות אמידות שוכרות שפים שפוטרו ממסעדות באזור ניו יורק – ומשלמים להם עד פי שניים כדי שיעבדו אצלם באופן פרטי

שפים מהמסעדות היוקרתיות בניו יורק העיר עוזבים את העיר כדי להפוך לשפים פרטיים עבור משפחות עשירות במקום, וזו רק הדוגמה האחרונה לאופן שבו סצנת המסעדות היוקרתיות בעיר סובלת ממשבר הקורונה.

 

שפים פרטיים שפוטרו מעבודתם ממסעדות כמו דניאל, פר סה, גרברסי טברנה, ז'אן ז'ורז' ו-11 מדיסון פארק, מספרים כי פנו אליהם מתווכי נדל"ן וסוכנויות של כישרונות למשרות פוטנציאליות חדשות כשפים פרטיים. אלה הם כמה מהמסעדות היוקרתיות המפורסמות ביותר בעיר; 11 מדיסון פארק, למשל, מדורגת בין המסעדות המובילות בעולם, כך דיווח בעבר Business Insider.

 

פנייה לעבודה פרטית היא אחת הדרכים עבור שפים מפוטרים להמשיך ולהתפרנס מהענף. איאן טנזר, לשעבר סו-שף ב-11 מדיסון פארק, אמר שהוא "לא יכול לסבול את חוסר העבודה" וכי הוא מתגעגע ל"להיות במטבח".

 

זו יכולה להיות גם אפשרות קריירה משתלמת יותר מאשר עבודה במסעדות. מי שעבד בעבר כשפים במסעדות יוקרתיות יכול לצפות להרוויח 120 עד 200 אלף דולר בשנה בעבודה פרטית עבור משפחה, זאת לעומת כ-100 אלף דולר שהם היו מרוויחים בעבודה במסעדה.

 

יש להם גם פוטנציאל להרוויח אף יותר מבונוסים אם הם מסכימים ללון במקום עם המשפחות שמעסיקות אותם במהלך המגפה. כבר דווח כי אנשים עשירים רבים (כולל מרתה סטיוארט) מבקשים מהצוות שלהם להיסגר איתם ללא הגבלת זמן, וחלקם מציעים בונוסים והעלאות בשכר לשם כך.

 

תעשיית המסעדות בניו יורק בדרך כלל מרוויחה כמעט 50 מיליארד דולר בכל שנה ומעסיקה מעל 167,000 עובדים. ב-17 במרץ נאלצו המסעדות בעיר להפסיק את השירותים שלהן ולהציע משלוחים וטייק אוואי כחלק מההתמודדות עם הנגיף וכדי לרסן את התפשטותו.

 

רק יום לאחר מכן, קבוצת יוניון סקוור הכנסת אורחים, קבוצת המסעדות שבבעלות השף הנודע דני מאייר, המפעילה לפחות 18 מסעדות בניו יורק (כולל טברנת גרמרסי המפורסמת), פיטרה 80% מכוח העבודה שלה, כך דיווח טיילור בורדן מ-Business Insider. מסעדות רבות אחרות וקבוצות אירוח גדולות הלכו בעקבותיה והותירו אלפי עובדי מסעדה ללא עבודה או הכנסה קבועה.